Ervaringsverhalen: Wopke van Rhijn

Wopke van Rhijn is een zeer ervaren projectmanager en inmiddels al meer dan 10 jaar in dienst bij Synamic. Daar doet hij met name overall projectmanagement. Van het contact met de opdrachtgever tot de volledige uitvoering van een project. Bewaking van budgetten, planning, kwaliteit, cash flow, risico-inschatting, allemaal bekende termen voor Wopke. Het is dan ook logisch dat Herman Steen en Marcel de Vries juist hem vroegen om actief mee te werken aan de ontwikkeling van HEX21.

Wopke: “Ik ben vanaf de start betrokken geweest bij HEX21. We hebben in die tijd veel bij elkaar gezeten om te praten over de opzet. Ik heb geen formele functie binnen HEX21, maar ben toen toegevoegd aan het ontwikkelteam. We hebben een uitgebreid wensenpakket gemaakt, dat daarna door de ontwikkelaars is uitgewerkt en gemaakt. In die fase heb ik HEX21 bijna dagelijks getest. Elk foutje, elke bug, elke verbetering heb ik aangegeven. Moedwillig fouten maken en dan kijken hoe het systeem reageert. Het was in die fase een kwestie van continu aanpassingen en verbeteringen doorvoeren, elementen toevoegen die je mist en nieuwe ideeën implementeren. Dit proces heeft meer dan een halfjaar geduurd. Maar echt klaar ben je uiteraard nooit, je bent nooit uitontwikkeld, we zijn nu al weer bezig om meer zaken toe te voegen.”

Wopke is nu nog op vier manieren bij HEX21 betrokken. Wopke: “Na de introductie blijf ik met HEX21 verbonden. Ten eerste ben ik natuurlijk enthousiast gebruiker van HEX21, al mijn projecten beheer ik in HEX21. Mijn werk is er zoveel makkelijker door geworden, ik ben zeker een tevreden gebruiker! Daarnaast ben ik lid van de denktank. We zijn continu bezig met verbeteringen, verdere upgrades, uitbreidingen en “nice to haves”. Dat is belangrijk, je moet blijven innoveren.”

“Ten derde blijf ik HEX21 testen. Elke bug die we nu zelf nog tegenkomen of door een klant wordt gemeld, wordt opgelost en daarna gelijk getest. Dan komt ie in de release en wordt het opnieuw getest. Zo blijven we verbeteren.”

“Tenslotte ben ik betrokken bij de cursussen. Ik heb de gebruikerscursus ontwikkeld. We hebben een cursus voor beginners en een cursus voor gevorderden. De beginnerscursus is vooral voor projectmanagers die nog niet heel veel ervaring als projectmanager hebben, de cursus voor gevorderden is voor ervaren projectmanagers. Aan de hand van een concreet voorbeeldproject word je stap voor stap wegwijs gemaakt in HEX21. De cursus wordt het meest in company gegeven, met name bij bedrijven waar meerdere projectmanagers werkzaam zijn (de zgn. multi-users, red.), maar het kan ook individueel of op maat worden ingevuld.”

Wopke is een echte ambassadeur van HEX21: “HEX21 maakt mijn werk zo veel eenvoudiger en inzichtelijker. De tool past zich aan aan de actuele situatie, je hebt enorme tijdwinst en alles gaat sneller. Je hebt beter en direct inzicht in de cashflow, je hebt de uren van projectmedewerkers helder in beeld, ik kan nog wel even doorgaan………., ga het gewoon proberen!”