“HEX21 geeft al in een vroegtijdig stadium financiële controle”.

Reinier Richters, Deerns

Na de introductie van HEX21 eind vorig jaar zijn de eerste abonnementen inmiddels afgesloten en hebben diverse bedrijven en organisaties zich aan HEX21 gecommitteerd. Een van de early adaptors is Deerns. Deerns bestaat al meer dan 90 jaar en is als onafhankelijk ingenieursbureau gespecialiseerd in advies, ontwerp en uitvoeringsbegeleiding op het vlak van installatietechniek, bouwfysica, energievoorziening en duurzaamheid. De expertise van Deerns draagt bij aan duurzame, intelligente en toekomstbestendige gebouwen en faciliteiten die doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Reinier Richters is strategisch adviseur bij de adviesgroep Clean Technology op het gebied van milieu & veiligheid, management & advisering en engineering & projectmanagement voor de High Tech industrie en is intensief betrokken bij business development & acquisitie. Hij was al snel geïnteresseerd in HEX21.

Richters: “Deerns beheert veel grote, complexe projecten, die vaak vele miljoenen kosten. Het probleem is altijd hoe je je klanten transparantie kan geven over de financiële aspecten van het project. Hoe maak je alles inzichtelijk, hoe toon je aan dat je het budget van je klant goed beheert en hoe je financieel stuurt? Dat is best een lastig probleem.

Al vrij snel na de introductie met HEX21 kwamen wij in contact. Wij kenden Herman Steen en Marcel de Vries als professionele organisatie en zijn ons eens gaan verdiepen in HEX21. Snel bleek dat HEX21 een prachtig hulpmiddel voor ons zou zijn om te ondersteunen in de risicobeheersing op kosten, zeker bij grote projecten van tientallen miljoenen.
HEX21 gebruiken wij op verschillende momenten, bijvoorbeeld gelijk bij de verwerving van grote projecten en bij aanbestedingen. Je krijgt met HEX21 al in een heel vroegtijdig stadium goed inzicht over de financiële aspecten van het project en je kunt je klant hierdoor optimaal adviseren.

Daarnaast laat je hiermee de klant ook gelijk zien hoe je werkt en toon je aan dat je altijd controle hebt over het budget. De klant krijgt feitelijk vooraf al het inzicht, dat ze tijdens het project graag wil hebben. En dat is voor een klant essentieel! Want hoe vaak komt het niet voor dat na de aanbesteding een project toch weer duurder wordt als oorspronkelijk gepland? Met HEX21 kan je gelijk ingrijpen. Je hebt de financiële knoppen helder in beeld, zodat het budget het budget blijft en er geen overschrijding komt. En mocht het toch uitlopen, heb je vooraf al de volledige onderbouwing. Heel vroeg in het project heb je al zekerheid!

HEX21 helpt ons grote projecten te verwerven, maar ook na de verwerving van het project blijven we HEX21 gebruiken. Dat is voor ons de tweede grote plus van HEX21. Je hebt immers al volledige controle als het project gaat lopen, maar ook tijdens het project hou je de controle. Voor het project controle en tijdens het project controle, dat is dubbele zekerheid”!

Voor Deerns waren er naast deze belangrijke plussen nog twee extra argumenten om speciaal HEX21 te gaan gebruiken. Richters: “Ten eerste zijn de kosten voor het gebruik van HEX21 echt minimaal. Op grote projecten zijn de abonnementskosten zeer laag, deze kosten heb je gelijk weer terugverdiend. En ten tweede zijn de ontwikkelaars van HEX21 voor ons ook belangrijk. Je merkt dat HEX21 is ontwikkeld door ervaren project managers. HEX21 heeft een betrouwbare uitstraling en gaat zijn plaats in de markt zeker verdienen. Wij zijn in ieder geval een tevreden gebruiker”.

Reinier Richters

Reinier Richters