Over ons

Marcel de Vries en Herman Steen zijn de founders van HEX21. Zij zagen een gat in de markt voor een online tool, die altijd en overal controle geeft over de kosten van een project. Het idee voor HEX21 ontstond al enkele jaren geleden. Voor hun klanten bij Synamic hadden Herman en Marcel vanuit Excel een eigen doorontwikkeling gemaakt van een projecttool die de kosten van projecten beheerste.

Herman: “Er was duidelijk behoefte aan een uitgebreidere rapportagetool. Klanten spraken ons hierover aan, en vroegen ons of deze tool er niet was en dan met name ook om een tool om de cashflow goed te beheren”. Marcel: “We zijn ons toen gaan oriënteren en zijn gaan zoeken op de markt. Vooral vanuit de gedachte om een online project management tool te vinden waar alles al in zat. Van financiële controle tot risico-inventarisatie en bijv. van stakeholdersmanagement tot documentcontrol. De conclusie was al snel dat die tool er niet was. Toen hebben we besloten het zelf te gaan ontwikkelen. Weliswaar in fasen en dan allereerst te starten met datgene waar het meest behoefte aan was: een tool voor financiële controle, online en altijd bereikbaar. De tool kreeg de naam HEX21 en werd gedurende het jaar 2019 ontwikkeld; de launch was eind vorig jaar.

Herman: “De ontwikkeling kostte veel tijd en energie omdat we het gelijk goed wilden hebben. Natuurlijk blijf je altijd door ontwikkelen aan een tool, maar het fundament van HEX21 staat nu zeker. Het werkt! Grote, complexe projecten passen perfect in HEX21. Het is ontwikkeld door en voor project managers, dus het sluit aan bij de markt. HEX21 geeft financiële controle over projecten en maakt iedereen blij: de project manager, de financial controller en ook de directie. Het slaat een brug tussen alle partijen binnen een organisatie omdat iedereen op hetzelfde moment de beschikking heeft over dezelfde, juiste cijfers. En daarmee dus overzicht en controle heeft”.

Marcel: ”We krijgen veel positieve reacties van de eerste gebruikers. Je moet HEX21 in de online omgeving gewoon meemaken. Ga testen, ga er mee aan de slag, je kunt HEX21 vier weken gratis als demo gebruiken. We helpen graag, bij vragen kun je ons altijd bellen. Ik ben er van overtuigd dat klanten niet alleen volledige financiële controle over hun project krijgen, maar dat ze er zelfs ook letterlijk geld mee besparen. Door de controle kan je tijdig ingrijpen als er iets onverwachts gebeurt in een project”.

Herman: “Ons plan is HEX21 te gaan uitbreiden met nog meer mogelijkheden, omdat we weten dat de behoefte nog groter is. Dus stap bij ons in en doe mee. En werk dus mee aan de verdere ontwikkeling. Het is een prachtige interactieve reis!”