Klantenervaring: Biogas Holland

Biogas Holland is gevestigd in Drachten en heeft vele jaren ervaring binnen de biogassector. Dankzij de specifieke kennis, gecombineerd met de geldende wet- en regelgeving en kennis van explosieveiligheid kan Biogas Holland de juiste ondersteuning bieden binnen elk project en haar klanten geheel ontzorgen. Rick Scholte, projectleider vertelt:

“Biogas Holland heeft veel verschillende soorten projecten. Vaak zijn het relatief overzichtelijke projecten met een korte doorlooptijd die makkelijk handelbaar en controleerbaar zijn, maar we zien de laatste tijd ook dat de projecten groter en complexer aan het worden zijn. Kleinere projecten houd je makkelijk onder controle, bij grotere projecten mis je soms toch even de grip. In Excel houden we wel goed overzicht, maar het is toch niet ideaal”.

“Wij kwamen in contact met HEX21, en we hebben ons toen afgevraagd of HEX21 iets voor ons was. En dat bleek. Twee weken geleden hebben we een proefaccount genomen, hebben we ons verder in de tool georiënteerd en zagen we zeker mogelijkheden om HEX21 voor Biogas Holland te gaan gebruiken. Binnenkort krijgen we een persoonlijke training waar we alle vragen kunnen stellen en HEX21 ons ondersteunt om het eerste grote project er in te zetten. Over anderhalf week gaan we dan echt van start!”, vertelt Rick.

“Het eerste project dat we gaan invoeren in HEX21 is een groot project. Groot hoeft niet altijd om veel budget te gaan, maar het gaat bij ons dan met name om de complexiteit van het project. Zo is bijv. een WKK-installatie niet complex, maar heeft wel een behoorlijke omvang. Daar gaan we HEX21 nog niet voor gebruiken. Wij gaan HEX21 vooral inzetten bij projecten met een combinatie van uren-tijdschrijven, prognose-raming van de kosten t.o.v. de werkelijke kosten en de inkoop, daar waar dus diverse facetten aan het project zitten.

“We hebben wel een eigen administratief systeem, ook qua urenregistratie, HEX21 gaat er parallel aan lopen. Het is even meer werk, maar met HEX21 heb je een erg goede controle. We gaan er mee los en als het goed bevalt, gaan we er zeker meer projecten in zetten!”

Benieuwd naar de mogelijkheden van HEX21? Klik hier en probeer de software nu vrijblijvend uit.